Plasttubsystem

 

 Förutom att använda plasttuberna traditionellt, kan man alltås kombinera de olika färgerna och även storlekarna för att ytterligare förbättra sina tubflugor. Eumers tuber finns i 7 färger (säljs också i en sortimentspåse med en tub av varje färg) som kan kombineras för att få olika effekt på flugan. Antingen kan man välja att använda en färgad tub utan något annat som kropp, för att ge tubflugan en enkel färgad kropp.

 Man kan också välja en tub som passar ihop med färgen på flugan, för att ge flugan ytterligare färg. Om man t ex använder flashtinsel eller mirage flash till kropp eller tag, ger färgen på den underlilggande tuben en annan nyans åt flugan.

färger

Tuberna finns i 4 olika storlekar; XS, S, M och L. De passar ihop enligt följande; S med L (överst på bilden) och XS med M (underst på bilden)

storlekar

kombinera

De smalare tuberna passar också fint som innertub på metalltuberna om man vill ge dessa flugor lite extra färg.

färgad innerslang

Enklaste sättet att binda på dessa tuber, när samma fluga har tuber av olika grovlek, är att använda Eumers taperade tubnålar. De finns i flera olika storlekskomibnationer och längder och trycker man på tuben ordentligt är det en enkel sak att sedan binda sin tubfluga.

eumerstubnålar

För mer beskrining av hur man utnyttjar systemet med plasttuber, klicka på flugan här nedan och se bindbeskrivningen!

Plastic Fantastic Tub