Traditionella tuber

 

Att binda tubflugor behöver inte alltid bestå av att kombinera olika tuber, matreial och tekniker. Att använda tuben på samma sätt som en krok fungerar också alldeles utmärkt. Fördelen med tubflugor är att man trots en lång och stor fluga ändå kan använda en mindre och kortare krok, som i många fall minimerar risken att fisken bänder sig fri under drillningen. Man kan också byta krok beroende på var och vad man fiskar. Man kan välja att använda enkel-, dubbel- eller trekrok.

Enklast är att använda plasttuber där man smält en krage i ändarna för att förhindra att materialet man binder på ska glida av. Man kan köpa tubslang i längder och gör egna storlekar eller välja att köpa färdig skurna och storlekssorterade, som t ex våra Slipstreamtuber i plast.

slipstreamplast

Dessa har ju även fördelen att de är gjorda av 2 tuber, vilket gör att man kan trycka in kroken i den grövre tuben så fungerar tuben som krokhållare.

slipplastände

En av de allra enklaste flugorna, men också en av de allar bästa tub- och laxflugor som finns, är den norska Sunray Shadow. Består endast av en naken plasttub med lång vinge.

 

Klicka på bilden här nedan för bindbeskrivning!

Sunray Shadow

Man kan också använda plastuberna från Eumers tubsystem på samma sätt. Klipp av i önskad längd och smält en krage och bind din fluga. Enkelt och effektivt och med de många olika färger på tub man kan välja går det att hotta upp de flesta flugmönster!

färger

Klicka på bilden nedan för en bindbeskrivning med dessa plasttuber!

Norsman Tube

Till traditionella tuber räknar vi nog också metalltuberna i aluminium och koppar. Även här kan man använda tuberna som de är och bara binda in en vinge och hackel. Metalltuberna används då man vill få ner flugan lite extra, om det t ex är strömt och/eller högt vatten.

slipstreamalu

Klicka på bilden för bindbeskrivning!

Bucktail Tube

Till de allra tyngsta flugorna väljer vi att använda koppartuberna.

slipstreamkoppar

Klicka på bilden för bindbeskrivning!

Bucktail Tube svartgul