Fly-Dressing Minituber

På senare tid har korta, kompakta tuber, gärna i metall blivit alltmer populära och olika tubsystem och modeller har tagits fram. I vårt sortiment hittar ni våra egna metaltuber, som finns i 4 olika modeller, med lite olika användningsområden och flugmodeller.

 

US Tube
 

Den första modellen kallar vi US Tube och är ett rakt metallrör som sätts utanpå en plastinnertub. Modellen säljs i förpackningar med 10 metalltuber och plasttuber i samma påse.

färger

US-tuberna finns i 4 användbara färger; svart, silver, guld och koppar.

Dessutom levereras modellen i 4 olika längder; 10, 13, 16 och 20mm.

 

 

Mini-Pluppis, Mörrumtub och Deep Water 

 

Förutom den raka US-modellen har vi 3 olika, koniska modeller med lite olika längd, vikt och utseende. Den först modellen är Mini-pluppis och som namnet anger är det den kortaste och minsta modellen vi har.(I mitten på den övre bilden). Tuebn är konisk och endast 7mm lång. Det är också den lättaste tuben och väger endast 0,4g. Perfekta valet till lätta, små sommartuber eller lågvattensflugor.

Mörrumtuben är den längsta modellen, 11mm lång. Konisk övre del och en rak bakre del. Vikt 0,7g. För normalstora flugor, med lite högre vikt. (Till vänster på bilden över)

 

Slutligen har vi sjunkbomben i sällskapet; DeepWater-tuben. Något kortare än Mörrumtuben, 10mm, men den tyngsta modellen; vikt 1g. För det lite högre snabbare vattenflödet, framförallt vår och försommarfiske. (Till höger på bilden ovan)

Här ser ni alla modeller bredvid varandra; Mini-Pluppis, Möörumtub och DeepWater. Tuberna finns även dessa i 4 färger: svart, silver, guld och koppar.