Plasttubsystem

 

Från att bara använda en enkel plasttub, finns idag flera sk tubsystem, där man kan kombinera tuber i olika diameter och färg. Fördelen med att använda olika diamterar är flera. En grövre, bakre tub gör att man kan fästa kroken i tuben direkt, men det ger också flugan en lilte fylligare kropp och siluett. Att sen använda en tunnare tub till hackel, vinge och huvud är att man på detta sätt får ner storleken på huvudet, vilket annars kan vara svårt även om man använder riktigt tunn bindtråd. Dessutom är det lättare att få på mindre coneheads på den tunnare tuben. Vi på Fly-Dressing har 2 olika tubsystem i vårt sortiment.

Eumer Plastic Tubes

Från finska Eumer lagerför vi ett tubsystem i 4 olika storlekar och hela 7 olika färger. Detta ger en mängd olika variationer, både med storlekar, men framförallt med färgkombinationer. Gå till Teknikfliken och plasttuber för bindtips och länkar till olika flugmodeller.
färger 

Scandinavian Tube System

Det andra systemet kalls för Scandinavian tube system och bygger lite på samma princip. Skillnaden mot Eumers plasttuber är att man får tuber i 2 olika storlekar i samma förpackning. Här kan man istället välja på färdiga kombinationer, med en färgad och en klar tub. Det finns också en variant med klara tuber i båda storlekarna.

Klicka på bilden för bindbeskrivning!

Long Hair Tub