Bauer´s Tube Pike Rig

Bauers Tube Pike Rig

Material:
Titanium wire: Bauer pike wire
Stingerkrok: Partridge intruder 1-1/0
Huvudkrok: Partridge CS86 Universal Predator 4/0
Tråd: Textreme power thread 100 denier
Superlim: Zap a Gap Medium med borste.

Bauers Tube Pike Rig material

1. Material Titanium wire: Bauer pike wire Stingerkrok: Partridge intruder 1-1/0 Huvudkrok: Partridge CS86 Universal Predator 4/0 Tråd: Textreme power thread 100 denier Superlim: Zap a Gap Medium med borste.

2. Börja med att klippa av cirka 24 cm Titanium wire och dra fast korken med en tång på mitten. Om du använder Partrigde Stinger, bock ögat lätt uppåt med en tång.

3. Se till att du drar fast den hårt.

4. Fäst sedan bindtråden och täck med superlim.

5. Trä igenom båda ändarna uppifrån så att ca 1,5-2 cm sticker ner på undersidan. Fäst sedan wiren på ovansidan och täck med lim.

6. Skydda gärna krokspetsen på trailerkroken med något annars så sitter den lätt i handen. Vik under wiren på undersidan och fäst med bindtråd och sedan lim. OBS! se till att det finns plats i nosöglan för tafsen.

7. Vik under wiren på undersidan och fäst med bindtråd och sedan lim. OBS! se till att det finns plats i nosöglan för tafsen.

8. Täck med lim och låt torka.

9. Material Tafs Wire: Vision Wire 35lb Krympslang : Elfa 1,6mm

10. Klipp av ca 75cm Vision wire och 2 st 1,5cm bitar av krympslangen. Trä på båda krypslangsbitarna på wiren. Trä wiren genom kroköglan och tvinna den 4-7 varv smält försiktigt ihop wiren’s plast dock inte så mycket så den blir svart.

11. För sedan hylsan över skarven och värm försiktigt ihop den med wiren.

12. Gör likadant i andra änden men där gör du en 5 cm stor ögla, stor nog att få igenom din fluga. Klart, gör en ögla på din nylon tafs och ögla ihop och ut och ta en feting. P.s ha inte för tunn tafsspets om du fiskar stora flugor, detta är ingen bra kombination utan ha en spets på 0,45mm som tunnast så kommer flugorna vända över mycket bättre.