Bucktail Tube

Bucktail Tube

Mönster:
Tub: Slipstream Aluminiumtub
Kropp: Silver Mylarslang M
Vinge: Kragbunden, mixad Bucktail: Orange, Fl Chartreuse, Blå

Flugbindare: Håkan Karsnäser

1. Fäst en aluminiumtub på nålen och trä på en bit mylarslang, något längre än tuben. Fäst tråden längst ut på tuben.

2. Dra fram mylarslangen så den sticker ut ett par mm framför tuben och fäst in slangen med bindtråden. Gör en whipfinish och klipp av tråden. Lacka inbindningen.

3. Ta loss tuben och vänd på den och tryck fast den igen på nålen. Fäst tråden och sträck mylarslangen.

4. Fäst slangen och klipp av överflödet.

5. Klipp av en bunt orange, en bunt limegrön och en mindre bunt blå bucktail. Jämna spetsarna genom att lägga bunten i en stacker. Läpmplig stacker till de lång bucktailhåren är Stacker XL S8683. Ta en liten bunt av varje färg och mixa dem väl. Lägg en bunt på tuben och mät in så vingen sticker ut ett par mm bakom tuben. Lägg ett löst trådvarv över vingen och dra åt försiktigt så att håren sprids ut över ca 1/3 av tuben. Säkra med ytterligare varv.

6. Vrid lite på tuben och fäst in nästa bunt på samma sätt. Gör så ytterligare en gång och se till att vingen är inbunden som en krage runt tuben. Säkra med något varv och lägg lite lack på inbindningen. Använd en spetsig och vass sax och trimma av ändarna. Täck med bindtråd så du får ett litet huvud och avsluta flugan.

gulsvart

7. SvartGul BucktailTube Tub: Slipstream Koppartub Kropp: Guld Mylarslang M Vinge: Kargbunden, blandad Bucktail: Svart, Gul