CDC Masken

cdc masken

Materialförteckning:
Krok: T811S strl 6 eller 8
Huvud: Marc Petitjeans Magic Head i storlek 12.
Bindtråd: Vit GSP-tråd
Svans: Hårt spunnen CDC , gärna två färger och lite Wing n' flash preparerat i Magic Tool. Färgerna läggs in i dubbingöglan en och en.
Kropp: Spunnen CDC och Wing n' Flash i förslagsvis samma färger som används till stjärten. Lindas till en kropp på krokskaftet och borstas försiktigt ut när flugan är avslutad och lackad.

1. Trä på en magic head på kroken och bind fast den längst fram på krokskaftet. Linda bak tråden och gör en dubbingögla som är ett par tre centimeter längre än två stycken magictoolklämmor av den mindre storleken.

2. Preparera nu 1 st. creamfärgad CDC-fjäder tillsammans med några ca 2-3 cm långa Wing n’ flash fibrer i färgen flou orange i den mellanstora bordsklämman ifrån magic tool-satsen. Lägg in fibrerna i dubbingöglan och nyp ihop öglan med en Loop Clamp ifrån Petitjean. Preparera nu nästa CDC-Fjäder i samma bordsklämma den här gången i färgen Pink. Ta bort Loop clampen ifrån dubbingöglan och lägg in de rosa cdc-fibrerna i öglan.

3. Spinn öglan riktigt hårt så att dubbingspinnern börjar krypa uppåt. Sätt en dubbingnål mellan de två färgerna på CDC-repet och lyft upp spinnern och låt öglan tvinna ihop sig själv till ett tvåfärgat CDC-rep. Man kan få hjälpa till med tvinningen lite gran med fingrarna. Bind in stjärten längst bak på kroken.

4. Preparera nu två fjädrar tillsammans plus lite Wing n’ flash i samma färger som du använt tidigare i den största av magic tool bordsklämmorna.

5. Gör en dubbingögla och spinn ett till CDC-rep, denna gång på traditionellt vis och linda det framåt hela vägen fram till krokögat, dock inte för tätt. Bind in öglan ordentligt och avsluta med en whip finnish.

6. Nu återstår bara lite efterarbete. Borsta försiktigt på kroppen så att den blir lurvig och fin och trimma in tratten med ett litet sneklipp på undersidan av den. För att få optimal gång kan det vara nödvändigt att testa sig fram i badkaret så klipp hellre för lite än för mycket i tratten och trimma mer om det behövs efter provsimning.