Dk Highland Zonker

Material:
Tråd: Svart
Kropp: Eumer Teardrop Tube Brass/Gold
Hackel 1: Orange Ring Neck Fasan
Vinge: Olive Grizzly Kanin Zonker
Flash: Orange Mirage Flash. Golden Mylar Flash
Hackel 2: Golden Olive Höns Hackel, Olive Wolly Bugger Mararbou.
Gummiben: Sili Legs Olive/Orange Tip
Huvud: Guld Kona
Sidor: Om du vill Djungel Tupp och den skall vara Odlad.

 Flugbindare: Tobbe Hedin

material

Material

2. Börja med att smälta trä på Teardrop tuben på den smala innerslangen och smält sedan en liten krage bak på den som hindrar kroppen att glida av. Fäst tuben på nålen i bindstädet och sedan bindtråden framför själva kroppen.

3. Fäst ett Orange färgat Ring Neck Fasan hackel och linda detta tre varv. Ta sedan ett strå Orange Mirage Flash strån, dubblera det och bind fast med några varv bind tråd.

4. Klipp till och fäst sedan den Oliva Zonker Stripen med bindtråden. Fäst sedan det första paret gummiben och säkra med lite lack eller snabblim.

5. Ta 2 till 4 strån Gold flash och bind in dessa ovan på vingen. Fäst sedan Olive Gold hacklet och linda det 3-4 varv. Fortsätt sedan med att fästa det andra paret gummiben.

6. Ta det Olive färgade Wolly Bugger hacklet och linda det två/tre varv och sedan var det dags att snurra fast eventuell Djungel tupp fjädrar. Säkra med några var bindtråd och lite snabblim.

7. Sätt guld konan på plats. Klipp eller skär sedan av innerslangen och smält ner en kant mot konan.

8. Ta sedan den med följande slang biten som skall fixera kroken och tryck på den bak på Teardrop tuben och flugan är klar att fiska med. Vill du inte använda original slangen så byt gärna till den färg som passar just vid tillfället

färdig fluga