FarrarBlend Baitfish Pike
FarrarBlend Baitfish Pike

Mönster:
Tub: Eumer Plast L Clear alt Scandinavian Clear L
Tråd: UNI-Cord
Vinge: Steve Farrar Blend White, Chartreuse, Herring Back
Sidor: Mirage Accent Opal Flash
Ögon: Epoxy Eyes 11mm Fl Red
Permanent Prisma Marker Ultra Marine och Red

 Flugbindare: Niklaus Bauer

1. Tryck fast en tub på nålen och fäst tråden som tidigare. Dra ut en bunt Farrar Blend och fäst in lite framför mitten. Se till att bunten är ordentlilgt taperad innan du binder in den. Vik bak bunten och lägg något varv framför.

2. Vrid tuben 180 grader och gör likadant på undersidan. Taperad bunt som fästs in och viks bak. Se till att bunten hamnar så rakt under den första som möjligt.

3. Fäst in en lika lång bunt på ovansidan igen som tidigare. När du skall binda in nästa bunt på undersidan, klipper du av bunten så den blir hälften så lång som den första. Tapera och bind in och vik bak.

4. Biind nån mer vit bunt på ovansidan eller bind redan nu in en bunt mixad med charttreuse och herring back fibrer. Fäst in en kort bunt på undersidan.

5. Dra loss en bunt Accent mirage och klipp av på mitten. Tapera och bind in på ena sidan, vik bak och säkra. Gör likadant på andra sidan. Avsluta med whipfinish. Ta tuben från nålen och trimma kroppen till önskad form.

6. Använd en blå Prisma Marker och måla ränder på flugans ovansida, som bilden visar. Lägg lite rött på huvudets undersida, för att imitera gälar.

7. Lägg epoxy på huvudet och limma fast ett 11mm öga på var sida om vingen. Variera färg och form efter eget tycke.