Flashabou deciver

Materialförteckning:
Krok: Partrige Ad Swier pike hook storlek 2/0
Tråd: Uni Cord
Trasselskydd: 0,60 mm nylon
Stjärt: Ca 3 strån bred Saltvattensflah eller Latteral Scale. Lika delar original Flashabou eller Mirrage flash blandat med holografisk Flashabou.
Flashabouhackel 1: Lika delar original Flashabou eller Mirrage flash blandat med holografisk Flashabou. Klippta till en längd på ca 20 cm.
Flashabouhackel 2: Lika delar original Flashabou eller Mirrage flash blandat med holografisk Flashabou. Klippta till en längd på ca 20 cm. Denna gång förslagsvis i en annan färg än i hackel 1.

1. Börja flugan med att binda in en ögla av grov nylon (ca 0,60). Denna förhindrar i möjligaste mån att vingen snor sig runt kroken.

2. Bind in ett fåtal strån saltvattensflash eller Latteral Scale.

3. Vik flashen bakåt och bind ner för att försäkra dig om maximal slitstyrka.

4. Blanda en bunt mjuk flash med en styvare flash. Den holografiska flashen brukar vara perfekt lämpad för detta. Dra i stråna och fördela dem så att så många av stråna som möjligt sticker ut olika långt i bunten.

5. Bind in bunten på mitten, vik bakåt och bind ner. Lägga här gärna en droppe lim eller lack för att maximera styrkan på flugan.

6. Gör en ca 2 dm lång dubbingögla strax framför den tidigare inbundna stjärten. Blanda en bunt med mjuk flash (t.ex. original Flashabou eller Flashabou Mirrage) med en lika stor del Holografisk flashabou. Längden på fibrerna bör vara ca 20 cm. Se till så att de ligger i bunten med olika längd och är ordentligt blandade. Vaxa dubbingöglan och lägg in flashbunten. Fördela bunten jämt i dubbingöglan.

7. Spinn flashen långsamt och följ samtidigt efter med dubbingnålen och peta ut fibrer som trasslar. Efter att flashen är ordentligt spunnen och sitter som den ska dubblerar du flashen. Med detta menar jag att du trycker till ordentligt med tumme och pekfinger över tråden där flashen sitter fast. På detta sätt ser du till så att du har det mesta av flashen på ena sidan.

8. Här ser du hur ett det färdiga ”flashabou-hacklet” ser ut.

9. Linda hacklet i täta varv frammåt. Bind in och säkra med ett par halvslag och en droppe lim.


10. Linda nu tråden framåt i glesa varv till ca en 1,5 cm bakom krokögat. Upprepa nu proceduren ifrån bild 6-9, förslagsvis med en annan, mörkare färg på flashen. Avsluta flugan med ett par whip finnish och limma huvudet.