Johnsonpuppan Guldskalle

Johnsonpuppan Guldskalle

Krok: Daiichi 1150 stl 8-10 alt TMC 2312 stl 12-14
Förtyngning: Guldskalle 3 mm och blytråd
Tråd: Danville Flymaster brun eller olive
Bakkropp: UV Nice dub Olive
Ribb: fin oval silvertinsel
Framkropp: UV Nice dub Brin
Hackel: Rapphöna 

Flugbindare: Håkan Karsnäser

Johnsonpuppan Guldskalle Material

1. Krok: Daiichi 1150 stl 8-10 alt TMC 2312 stl 12-14 Förtyngning: Guldskalle 3 mm och blytråd Tråd: Danville Flymaster brun eller olive Bakkropp: UV Nice dub Olive Ribb: fin oval silvertinsel Framkropp: UV Nice dub Brin Hackel: Rapphöna

2. Trä på en guldskalle på kroken, mässing eller tungsten. Trä på skallen genom det mindre hålet och skjut fram skallen hela vägen till ögat.

3. Det finns olika sätt att fixera skallen, så den inte glider runt utan hålls på plats. Istället för att limma, lindar jag ett par var blytråd och trycker fram blyet i skallen, mot ögat. Fäst sedan tråden och säkra blyet längst fram, så har du fixerat guldskallen på rätt ställe.

4. Klipp av en dryg dm silvertinsel och linda fast bakom blyet, en bit ner i krokböjen.

5. Vaxa tråden och dubba fast lite olive UV Nice-dubbing. Linda en bakkropp, som är dryga 2/3 av resternade krokskaft. Kroppen skall smalna av bak mot krokböjen.

6. Ribba tinseln åt motsatt håll, i jämna varv och fäst in framför bakkroppen.

7. Dubba framkroppen med brun UV Nice dubb. Gör inte framkroppen för tjock och låt den gärna smalna av fram mot guldskallen. Tag en dubbingborste eller kardborre och rugga upp dubbingen, så flugan får det där håriga utseendet.

8. Fäst in ett rapphönshackel med fibrer som är ungefär lika långa som krokskaftet. Linda 1-2 varv och fäst in. Klipp bort spetsen och avsluta med en Whipfinish. Kan som sagt bindas i andra färgkombinationer, en annan favorit är en grå/naturfärgad variant.