Long Hair Bugger MH

Long Hair Bugger MH

Krok: TMC 2312 stl 6
Tråd: G Strong Fl Gul, Fl Orange el Fl Rosa
Huvud: Guldskalle 4mm och Magic Head stl3
Stjärt: Whiting Chickabou
Kropp: Super Long Hair Chenille 

Flugbindare: Håkan Karsnäser

1. Krok: TMC 2312 stl 6 Tråd: G Strong Fl Gul, Fl Orange el Fl Rosa Huvud: Guldskalle 4mm och Magic Head stl3 Stjärt: Whiting Chickabou Kropp: Super Long Hair Chenille

2. Trä på en guldskalle på kroken och fäst kroken i städet. När man använder Magic Head är en krok med längre skaft att föredra, då det längre skaftet ger flugan mer rörelse än med en krok med kortare skaft.

3. I vanliga fall är det bara att trycka på tratten över krokögat. Då vi nu har en kula längst fram måste vi göra på ett annat sätt. Börja med att vränga tratten som bilden visar.

4. Trä försiktigt på tratten enligt bilden och vräng tillbaka tratten över guldskallen.

5. Lägg en droppe superlim och fäst bindtråden- G Strong är en ny, grövre och lite starkare tråd som finns i ett flertal färger. Anpassa färgen efter färgen på flugan. Linda fast änden på Magic Head och se till att den sitter så långt fram som möjligt.

6. Chickabou är ett material som funnits en tid, men som väldigt få har upptäckt. Dessa mjuka fjädrar från ryggen på höns, är den mjukaste och mest livliga marabou man kan hitta. Nu har Whiting tagit fram nya färger på sina Chickabou, vilket ger den experminetslystne massor av nya färgvarianter att prova. På den här flugan har vi valt att plocka Chickabou från en Black Laced White färgad Rosa. Fjädern blir en svartspräcklig chickabou med rosa inslag.

7. Välj ut en fjäder och dra bort det nedersta luddet. Bind in fjädern och dra den i läge och fäst in.

8. Ta en spetsig sax och klipp försiktigt av stammen på fjäderns spets. Du får nu en stjärt med mycket volym och bra rörelse. Klipp av stammen på änden också.

9. Fäst in en bit Super Long Hair Chenille Pink. Linda fram tråden 2/3 på skaftet och linda chenillen.

10. Se till att stryka bak fibrerna alltefersom du lindar chenillen. Fäst in och klipp av resterna.

11. Klipp av en bit Super Long Hair Fl Pink och linda fram tråden till huvudet. Linda resterande del av krokskaftet och fäst in.

12. Klipp av resterna och avsluta med en Whipfinish.

13. Den gär flugan kan göras i all tänkbara färger. Det finns även enfärgad Chickabou och färgad Grizzly, så variationerna är många.