SheepHeads del 2

<- SheepHeads del 1

Sheepheads

Mönster:
Tub: Eumer Plast L Clear alt Scandinavian Clear Large
Undervinge: Gul Bucktail
Flash: Mirage Salwater Flash, Lateral Scale Orange, Flashabou Guld, Mirage Flash Orange
Yttervinge: om så önskas, Big Fly Fibre Gul
Krage: Orange RaccZonker
Flash: Mirage Accent Opal Flash
Huvud: Sheep Fleece Gul och Orange
Ögon: Epoxy Eyes 11mm Fl Röd

 Flugbindare: Niklaus Bauer

 

1. Linda sedan dubbingöglan som ett kraghackel och stryk bak håren allteftersom du lindar. Bind in öglan och säkra med lite superlim.

steg 1


2. Klipp av en bunt Mirage Accent Flash och tapera som tidigare bestkrivits. Fördela runt tuben och bind in och vik bak som tidigare.

steg 2


3. Huvudet på flugan skall tillverkas av SheepFleece, alt Sculpin Wool. Detta hår beter sig på samma sätt som hjorthår, och reser sig när man binder in det. Klipp av en bunt gult och bind in som ett muddlerhuvud, på samma sätt som beskrevs om undervingen. Säkra med några varv genom bunten, framåt mot änden av tuben.

steg 3


4. Klipp av en bunt orange SheepFleece och bind in framför det gula på samma sätt. Avsluta med en whipfinish framför huvudet och säkre med en droppe superlim.

steg 4


5. Nu skall huvudet friseras till rätt form. Till skillnad mot ett hjorthårshuvud, börjar man frisera huvudet framifrån. Runda av hörnen och ge flugan en konisk huvudform.

steg 5


6. När du fått grundformen ok, kan du börja finjustera genom att klippa bakifrån i rätt vinkel. Lämna gärna några längre hår av den gula bunten som en krage som blandar sig med RaccZonker-håren.

steg 6


7. Det sista som skall göras är att limma dit ögonen. Lägg en droppe ZapGel på varje sida och tryck dit ett EpoxyEye. Kan tyckas som ett sårbart sätt och att ögat ligger oskyddat. Men det verkar som att limmet biter fast i hårspetsarna och gör ögat mycket hållbart. Självklart kan detta mönster varieras helt och hållet i de favoritfärger man själv har. Här följer ett antal "giftiga" färgkombinationer.

steg 7


blåsilver


lilasilver


sheephead limeorange


sheephead olive


sheephead svartorange<- SheepHeads del 1