Lackflaskor med nål/pip

 

Att lacka huvudet på flugorna är ett bra och enkelt sätt att förstärka flugan och på så sätt förlänga hållbarheten på flugan. Ibland kan det dock vara irriterande att varje gång man skall laclka sin fluga, ta fram lackflaskan och skruva av locket, lacka flugan och sedan skruva på locket för att lacket inte skall torka ut.

Vi på Fly-Dressing saluför ett antal modeller av lösningar på "lackflaske-problemet". En produkt som avsevärt underlättar lackandet är denna plastflaskan. En modell med stor öppning på flaskan som gör det enkelt att fylla på lack, utan att söla allt för mycket. Locket sluter tätt och är försett med hål och en dubbingnål.

När man skall lacka sin fluga är det bara att dra upp nålen och lacka. Då hålet kring nålen sluter an ganska tätt, medför det att man inte får med för mycket lack, utan lagom till att lacka flughuvudet. Dessutom skrapas det av lack när man drar upp nålen, som härigenom alltid är ren från lackrester. Passformen på hålet i locket och nålen, säkerställer dessutom att det blir så tätt att lacket inte torkar.

En annan modell av lackflaska har gått ett steg längre. Denna flaska är försedd med ett lock med ett rör. I röret sitter en nål, som dock inte är tänkt att använda till att lacka flugan med. Nålen är till för att tillsluta flaskan och se till att lacket inte torkar.

lackflaska

Tanken med flaskan är att man istället för att applicera lacket med en nål, skall använda röret som sitter i locket och försiktigt droppa på den mängd lack som behövs, utan onödigt kladd med en nål.

pipflaska