Traditionella Dubbingtwister

 

Dubbingtwister är för de flesta säkert synonymt med dubbingsnurra. En tyngd med en eller två krokar som används för att tvinna ihop en dubbingögla. Tekniken att använda en ögla när man dubbar, änvändes redan väldigt tidigt och för spiders och North Country-flugor är en dubbingögla av största vikt för att binda flugan på rätt sätt.

Dubbingspinner S8600

dubbingspinner

Förutom den traditionellla snurran, har Fly-Dressing även en snurra med utbytbara krokar (S8611). Som bilden visar finns den enkla kroken att använda med hjälp av snurrtekniken. Men de 2 andra krokarna gör att den här twistern även fungerar som de ovan beskrivna twistern med handtag.

twister3huvud

När man använder en tyngd som dubbingsnurra, fäster man krokarna/kroken i öglan. Fördela sedan dubbing mellan trådarna och nyp åt med fingrarna som bilden visar. Sätt fart på snurran, så att den tvinnar trådarna.

tvinna

Släpp fingrarna runt trådarna och låt dubbingen tvinnas fast i öglan. Se till att tvinnandet fördelas jämnt utmed öglan och borsta/dra ut fibrerna så du har en "dubbingborste" att linda.

släpptvinn